Spel utan musik

tystnad

I otaliga artiklar här på sajten har vi pratat om musikens betydelse för spel, nu är det dags för tystnaden. För precis som att stark och glad musik kan rycka med dig som spelare kan även tystnaden vara talande. Ett lugn innan stormen.

Bordsspel

För vanliga sällskapsspel så brukar det vanligtvis inte följa med någon musik. I värsta fall kan musiken i dessa situationer till och med vara störande då målet är att just umgås med sina medspelare. Hög eller opassande musik kan göra det svårt eller obekvämt att föra en diskussion. Om man absolut vill ha musik till till exempel pokerkvällen så bör det vara något lugnt som kan rulla på i bakgrunden.

Lotto och lotter

Även om det vore imponerande att få en trisslott som spelade musik när man skrapade den så är det fortfarande inte en verklighet. I spel där spänningen kommer ifrån att man inte vet hur långt ifrån jättevinsten man är så kan tystnaden vara en otrolig spänningsförstärkare. Oavsett om man spelar online via lyckospel eller på papper så är upplevelsen i grunden densamma. Man väntar och hoppas på att man äntligen träffat rätt med sin nummerkombination och på så sätt får leva drömlivet.

Bingo

Vid bingospel är det lite olika hur arrangörerna tänker gällande musiken. Även om det kan vara avslappnande med lite bakgrundsmusik så är det precis som vid sällskapsspelen ett störande element när man försöker höra vad någon säger. Detta är extra viktigt vid just bingo där de nummer som kommer ur högtalarna är det utan tvekan viktigaste spelelementet.

Tyst hårdvara

För tv och datorspel finns det en annan ljudaspekt som vi lite snabbt skall reflektera över. Då datorer och spelkonsoler är energislukande prylar så kräver de så gott som alltid någon form av kylning. Dessa fläktar brukar i sin tur låta en hel del. Många tar därför och fokuserar mycket resurser på att isolera dessa ljud samt köpa så tysta fläktar som möjligt. Detta för att kunna skapa en sann tystnad, perfekt för de ovan nämnda spelen.