Spel med musik i

TV-spel är något som är väldigt roligt att hålla på med, musik likaså och lite extra roligt blir det ju då förstås när man kan kombinera de två. Här nedan tänkte vi därför ta en liten titt på några spel som är lite mer musikaliska än andra.

Guitar Hero

guitarheroNär man talar om musikspel går det givetvis inte att undvika att nämna Guitar Hero, som kanske är det allra mest kända musikaliska spelet genom tiderna.Första spelet i Guitar Hero-serien släpptes i USA hösten 2005 och i Europa året därpå. Sedan dess har det släppts otaliga spel i serien som till exempel Guitar Hero III: Legends of Rock, Guitar Hero Encore: Rocks the 80’s samt Guitar Hero: On Tour. Dessutom har det släppts några spel som är helt fokuserade på enskilda band som Guitar Hero: Metallica och Guitar Hero: Aerosmith.

Just Dance

Ett annat musikaliskt spel där man även får chansen att skaka loss är Just Dance. Även vad gäller Just Dance har en rad olika spel släppts i serien som till exempel Just Dance Kids, Dance On Broadway samt ABBA: You Can Dance.